Подаци о пријемном испиту и припремној настави

Заједнички студијски програм Психологије, Универзитета у Крагујевцу, и ове године ће организовати бесплатну припремну наставу за пријемни испит из психологије на овом студијском програму.

Припремна настава највећим делом биће организована на даљину (онлајн) преко Zoom платформе, како би што већи број кандидата могао присуствовати.

За више информација о Zoom апликацији, погледајте страну

Припремна настава биће спроведена у четири термина, током месеца маја и почетком јуна. Настава ће имати интерактивни облик, где ће кандидати током прва три термина, у сарадњи са нашим наставницима, проћи кроз наставне садржаје из психологије, предвиђене одговарајућим уџбеником. Припрема обухвата рад на посебно припремљеним тестовима знања из области психологије. На симулацији пријемног испита, која ће бити организована у последњем, четвртом термину, поред теста знања из психологије, кандидати ће имати прилику да прораде и пример теста опште информисаности.

Пошто је припрема организована у облику интерактивног рада на тексту и симулације одговарања на тест питања, моле се ученици да на припремну наставу долазе припремљени, односно да су прочитали и научили одговарајуће делове градива. На припреми неће бити предавања.

Први термин је субота 13. мај, од 12 часова, и тада ћемо заједно прорадити први део уџбеника Психологије за други разред гимназије... (аутори: Зоран Павловић, Оливер Тошковић, Ана Алтарас Димитријевић и Зорана Јолић Марјановић, издање 2019. издавач ЕДУКА), од поглавља I - Предмет психологије (страна 13) закључно са поглављем V - Емоције (страна 111).

Други термин, 27. мај, од 12 часова, обухвата градиво од поглавља VI Опажање (страна 113) закључно са поглављем X - Интелигенција (страна 215).

Трећи термин, 10. јун, од 16 часова, обухвата градиво од поглавља XI Личност (страна 217) закључно са поглављем XVII – Психологија група (страна 336).

Четврти термин, обухватиће цело градиво, и биће организован у виду симулације пријемног испита. Термин ће бити 19. јуна, тачна сатница ће бити накнадно одређена, а симулација ће бити изведена уживо у просторијама факултета, како би се кандидати упознали са местом где полажу пријемни испит.

Пријава заинтересованих кандидата за припремну наставу биће омогућена само преко следећег линка, који ће бити активан до 10. маја.

Молимо заинтересоване ученике да се због ограниченог броја места пријаве благовремено, након 10. маја линк за пријаву биће затворен. Пријаве преко социјалних мрежа, електронске поште, и телефона, нећемо узимати у обзир. Они који се не пријаве неће моћи да учествују на часовима, тако да вас молимо да не делите линкове за састанке.

уџбеник Психологије за други разред гимназије
(аутори: Зоран Павловић, Оливер Тошковић, Ана Алтарас Димитријевић и Зорана Јолић Марјановић)
издање 2019. издавач ЕДУКА доо.