Примена вештачке интелигенције у медицини

27. маја 2020. у 18:30, Kragujevac AI, организује вебинар

Примена вештачке интелигенције у медицини

Предавачи на вебинару су Ђорђе Глигоријевић (YAHOO Research) и наш колега Бранко Арсић, један од оснивача заједнице Kragujevac AI, огранка светске заједнице за подршку демократизацији знања у области вештачке интелигенције City.AI.

Регистрација је обавезна и може се извршити на следећем линку:https://lnkd.in/gWs3MTT

Агенда

Ђорђе Глигоријевић (YAHOO Research) ће говорити о употреби електронских медицинских података и имплементацији различитих алгоритама машинског учења у области здравствене информатике. Додатно ћемо и продискутовати и о неколико нових апликација у овој области, као што су откривање асоцијација људских гена и предвиђање потребних ресурса за пацијенте у хитној служби.

Бранко Арсић (BioIRC & PMF Kragujevac) говориће о пројекту “Сегментација слика плуц́а снимљених синхротронском рендгенском томографијом”. Овом приликом биће речи о примени дубоког учења у обради медицинских слика, тачније о примени конволуционих неуронских мрежа у њиховој сегментацији. Креирањем 3Д модела плућних алвеола на основу сегментираних слика отвара се могућност тестирања микромеханике ваздуха и одређених врста лекова.

О заједници Kragujevac AI,

Kragujevac AI, представља локалну AI заједницу која је део ширег City.AI. екосистема. City.AI. је највећи светски AI community који је данас присутан у више од 60 градова света и броји преко 280 локалних амбасадора који раде на демократизацији знања у области AI.