BASF финансира најбоље студентске идеје

Start Up Science: BASF финансира најбоље студентске идеје из области одрживог развоја

Немачка хемијска компанија БАСФ под покровитељством кабинета министра за иновације и технолошки развој Републике Србије расписује конкурс за бесповратно финансирање научно-истраживачких пројеката студената свих година основних, мастер, докторских и специјалистичких студија.

Ово обухвата финансијску подршку уз помоћ које студенти могу развити или унапредити прототип неког решења - новог или постојећег, финансирати истраживање неопходно за даљи развој пројекта или истраживачког рада, развити апликацију или тестирати изводљивост идеје/ производа и сл.

Предуслов за учешће је да пројекат доприноси унапређењу одрживе будућности у било ком аспекту, пратећи области наведене у опису конкурса, које је детаљније могуће пронаћи на веб сајту пројекта.

Циљ организатора је да омогући студентима да материјална средства не буду препрека за развој њихових пројеката, већ помоћ у њиховој реализацији, било у делу пројекта или у целини.

Конкурс неће правити разлику између финансирање пројеката које студент реализује у оквиру редовних академских активности (нпр. студентско инстраживање, развој прототипа у оквиру израде мастер рада и сл.) и пројеката које студенти развијају самоиницијативно (стартап идеје и сл.).

Приликом пријаве на конкурс, кандидати морају да представе пројекат у целини, а не само појединачни део пројекта за који би се неопходна средства утрошила, како би се могао проценити значај пројекта у целини и његових ефеката, према критеријумима наведеним у конкурсној документацији.

Укупан новчани фонд конкурса износи 875.000 динара, а пријаве за учешће су отворене до 11. новембра 2018. године у поноћ.

Све информације о конкурсу и упутство за пријављивање доступни су на сајту www.startupscience.rs