Јавни позив за подршку студентским иновативним, стартап иницијативама


Продужен рок за пријаву на Јавни позив за подршку студентским иновативним, стартап иницијативама


Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу (ИИУК) у партнерству са Научно технолошким парком Чачак (НТП Чачак) и у сарадњи са другим актерима из Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије реализује Програм подршке студентским стартап иницијативама, са циљем да пружи подршку иновативним стартап идејама са највећим развојним и тржишним потенцијалом, које развијају студентски стартап тимови са Универзитета у Крагујевцу.

У програму могу учествовати студентски тимови, или студенти појединци, свих година и нивоа студија са факултета Универзитета у Крагујевцу са територије Крагујевца и Јагодине, који имају иновативне стартап идеје које желе да развију и реализују. Такође могу учествовати и студенти појединци који немају пословну идеју, али који желе да се прикључе колегама са идејама и дорпинесу својим компетенцијама.

Заинтересовани студенти и студентски стартап тимови пријаву могу поднети до 22. марта путем овог линка.

Текст јавног позива са комплетним информацијама можете наћи на овом линку.

Програм је конципиран на начин да не омета редовне студентске обавезе.

Бенефити ућешћа у програму су:

  • Учешће у супер-практичним и интерактивним радионицама, на којима ћеш уместо теорије радити на развоју различитих аспеката своје бизнис идеје
  • Структуирано менторство од стране афирмисаних ментора из иновационог екосистема, који ће те водити кроз процес развоја, тестирања и валидације стартап идеје, развоја пословног модела, као и развоја прве верзије производа/услуге.
  • Простор за заједнички рад стартап тимова
  • Подршка у припреми конкурсне документације и приступу програмима подршке стартапима који подразумевају финансирање даљег развоја, као и даљу стручну подршку.
  • Подршка у виду пословног повезивања у оквиру пословне, иновационе и инвеститорске заједнице.
  • Стручне услуге у области права, финансија и заштите интелектуалне својине.
  • Подршка за формирање избалансираног стартап тима.

За сва додатна питања можете се обратити путем мејла inkubator@uni.kg.ac.rs, или телефона 069/606-952 (контакт особа – Немања Јовичић, координатор Иновационог инкубатора Универзитета у Крагујевцу).