SPRINGER је објавио књигуПоштовани,

обавештавамо Вас да је 1. јанура 2024. године SPRINGER објавио књигу "Ecological Sustainability of Fish Resources of Inland Waters of the Western Balkans. Freshwater Fish Stocks, Sustainable Use and Conservation".

Уредници књиге су проф. др Владица Симић и проф. др Снежана Симић (ПМФ, Универзитет у Крагујевцу) и проф. др Владимир Пешић (ПМФ, Универзитет у Подгорици, Црна Гора).

Књига је резултат рада 57 аутора и коаутора из 35 научних институција десет земаља Западног Балкана. Аутори и коаутори поглавља у овој књизи са Института за биологију и екологију ПМФ-а су осим проф. др Владице Симића и проф. др Снежане Симић и доц. др Ана Петровић, доц. др Невена Ђорђевић, научни сарадници др Милена Раденковић, др Симона Ковачевић, др Наташа Радојковић, асистент др Тијана Величковић, као и истраживачи приправници Марија Јакољевић и Предраг Симовић.

Ова монографија је резултат тродеценијског рада и међународне сарадње хидробиолога који се баве проучавањем биодиверзитета риба, макробескичмењака и алги копнених вода Србије и Балканског полуострва у оквиру Центра за рибарство и очување биодиверзитета копнених вода-Акваријум (ЦЕРИКОБ) на Институту за биологију и екологију, Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Књига испуњава све услове да буде вреднована као истакнута монографија међународног значаја (М11).