Обележавање Светског дана науке

Обележавање Светског дана науке на Универзитету у Крагујевцу

Поводом обележавања Светског дана науке у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, свечано су уручене повеље научницима Универзитету у Крагујевцу у знак признања за остварене изузетне резултате у научноистраживачком раду, а који су верификовани и на престижној Станфорд листи за 2023. годину, као и допринос развоју и афирмацији Универзитета у Крагујевцу. Међу добитницима су и наставници Факултета: проф. др Борис Фуртула, проф. др Бранислав Ранковић (у пензији), проф. др Маријана Косанић и проф. др Светислав Савовић.

Након поздравног обраћања ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненада Филиповића, управник Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу академик Милош Ђуран одржаће предавање под називом „Медицинска неорганска хемија: примена комплекса метала у медицини“.

Универзитет у Крагујевцу ће овом приликом доделити и захвалницу др Ненаду Тасићу, редовном професору Филозофског факултета Универзитета у Београду, за донацију личне библиотеке академика Николе Тасића Универзитетској библиотеци у Крагујевцу.