“НОВОГОДИШЊА ХЕМИЈСКА ЧАРОЛИЈА”

“НОВОГОДИШЊА ХЕМИЈСКА ЧАРОЛИЈА”

Обавештавамо вас да смо због великог интересовања и жеље да сви погледају представу, поставили линк за резервацију.

Најљубазније вас молимо да, уколико сте заинтересовани, кликнете на линк и пријавите тачан број посетилаца који долази са вама.

Клик на линк

Кад се број слободних места попуни, аутоматски, на истом линку, иду пријаве резервације за друго извођење представе у среду, 28. 12. 2022. године у 18.00 часова.

Поштоване колегинице и колеге,

За крај године, Институт за хемију припремио је НОВОГОДИШЊИ НАУЧНИ ПЕРФОРМАНС.

Научне перформансе смо отворили са Институтом за физику, а затим успешно представили широј јавности и Институт за биологијуи екологију. Добили смо одличан публицитет, а бројношћу и реакцијом посетилаца. доказ да је ово добар пут за промовисање Факултета.

Хемија јесте чаролија, зато су колеге припремиле праву научну представу:

“НОВОГОДИШЊА ХЕМИЈСКА ЧАРОЛИЈА”

Лица: Гринч, Кристина, Јована, Јелена, Невена, Хемичарка

26. 12. 2022 у 18х, Свечана сала ПМФ-а.

Укратко, Гринч краде поклоне, а хемичари разним чаролијама, тачније кроз 14 експеримената, покушавају да придобију Гринча да врати поклоне, али и разуме и заволи хемију!

Професори и истраживачи Института за хемију сами су написали текст, а биће и глумци у представи која је намењена основцима и средњошколцима. Тачније, намењена је свима, јер кроз свакодневне примере, које прихватамо здраво за готово, објашњава хемијске процесе, учи нас да ми реално живимо у свету свих тих процеса. Ово је прилика да тај свет “читамо” кроз језик позоришта.

Као и сваке године, Институт за хемију организује хуманитарни базар, у Холу ПМФ-а, а сва прикупљена средства су намењена деци из центра “Књегиња Љубица”.

Позивамо вас да присуствујете, не само због колегијалне солидарности, већ породично, јер ово је представа у којој ћемо сви уживати.

Видимо се 26. 12. 2022 у 18х, у Свечаној сали ПМФ-а.