Welcome to the ICCBIKG_2023

Друга међународна конференција о хемоинформатици и биоинформатици 2023 (ICCBIKG_2023)


Институт за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу организује Другу међународну конференцију о хемоинформатици и биоинформатици 2023 (ICCBIKG_2023) у Крагујевцу, 28. и 29. септембра 2021. године, у Хотелу Крагујевац.

Суборганизатори конференције су: Природно-математички факултет у Крагујевцу, Факултет инжењерских наука у Крагујевцу, Институт за нуклеарне науке – Винча, Универзитет у Београду и Државни универзитет у Новом Пазару. Одржавање конференције подржано је од стране Универзитета у Крагујевцу, Министарства науке, технолошког развоја и иновација као и града Крагујевца.

Конференција ће окупити водеће научнике, истраживаче и студенте ради размене искустава и резултата истраживања о различитим аспектима примене рачунарства и информационо-комуникационих технологија у природним, техничким, медицинским, биотехничким и друштвеним наукама. Конференцијом ће бити обухваћене следеће теме:

  • Хемоинформатика, хемогеномија и молекуларни дизајн
  • Биоорганска, бионеорганска и медицинска хемија
  • Биоинформатика и примењена биологија
  • Биомедицински инжењеринг
  • Примењене науке и технологије.

Званични језик Конференције је енглески, а радови такође треба да буду написани на енглеском језику. Све додатне информације, упутства, обрасци као и онлајн платформа за предавање радова налазе се на интернет страници конференције.

Котизација за учешће на Конференцији покрива до два рада по аутору, програм конференције, зборник радова, присуство свим научним сесијама, паузама за кафу и свечаној вечери и износи 100 ЕУР за све учеснике осим за студенте (50 ЕУР) до 1. септембра 2023. године, односно 150 ЕУР за све учеснике и 100 ЕУР за студенте после 1. септембра 2023. године.

Важни датуми:

  • Рок за регистрацију: 15. јун 2023. године
  • Крајњи рок за предају радова у целини: 1. август 2023. године
  • Рок за котизацију: 1. септембар 2023. године

За све информације посетити интернет страницу ICCBIKG_2023_конференције или послати упит на имејл адресу iccbikg@uni.kg.ac.rs.

Званични текст позива може се преузети овде.