Међународна листа за рангирање универзитета Rank Pro Worldwide Profesional University Rankings

Универзитет у Крагујевцу

Природно-математички факултет у Крагујевцу

Проф. др Срећку Трифуновићу, декану

Поштовани господине Трифуновићу

Обеваштавамо Вас да су заједничке активности Универзитета у Крагујевцу и факултета у његовом саставу резултирале у првом укључењу Универзитета у Крагујевцу у једну од међународних листа за рангирање универзитета.

Међународна листа за рангирање универзитета Rank Pro Worldwide Profesional University Rankings је, на основу података предатих од стране Универзитета у Крагујевцу, а који се тичу академских достигнућа факултета у његовом саставу као и самих наставника и студената, уврстила Универзитет у Крагујевцу у групу 600 водећих Универзитета на свету. Универзитет у Крагујевцу и Универзитет у Београду су једини универзитети из Србије који су доспели на ову листу.

Осим академских података, у ранијој фази рангирања извршена је анализа информативности садржаја интернет презентације универзитета по параметрима као што су: информације за стране студенате, предаваче, истраживаче, потенцијалне партнерске институције, представнике привреде, улагаче итд. У овој фази Универзитет у Крагујевцу је оцењен вишим оценама него било који други универзитет у Србији.

Овом приликом се захваљујемо на сарадњи Вашег факултета у прикупљању података и учешћу у овом процесу. Универзитет у Крагујевцу наставиће да улаже напоре у позиционирање на осталим релевантним ранг листама у циљу повећавања видљивости наших високообразовних и истраживачких институција у свету.

Поменуте ранг листе доступне су на интернет страници: http://www.cicerobook.com/en/ranks

У Крагујевцу, 14.03.2017. године

Проф. др Милован Матовић

Проректор за међународну сарадњу

Универзитета у Крагујевцу

Проф. др Небојша Арсанијевић

Ректор Универзитета у Крагујевцу