ОБАВЕШТЕЊЕ CEEPUS пројекат

ОБАВЕШТЕЊЕ

Природно-математички факултет у Крагујевцу је учесник CEEPUS пројекта CIII-SK-1018-02-1617 (Biology, Biotechnology and Food Sciences) за школску 2016/17. годину.

Координатори:

  • др Ненад Вуковић, доцент, и
  • др Срећко Трифуновић, редовни професор.

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) програм за размену студенада и наставног особља, са седиштем у Бечу, окупља Универзитете из већине земаља средње и југоисточне Еворпе.

Студенти се могу пријавити у оквиру једне од три категорије:

  • као студенти (за боравке дуже од 3 месеца, у циљу остваривања кредитне мобилности),
  • за краткорочне студијске боравке (нпр. истраживања или докторску тезу), као и за
  • краћу екскурзију (нпр. летње школе у трајању до 6 дана).

У мотивационом делу неопходно је објаснити академску сврху боравка на одређеној институцији, у складу с категоријом мобилности у оквиру које се кандидат пријавио. Студентске стипендије укључују ослобађање од плаћања школарине и смештаја, уз одговарајућу новчану надокнаду.

С друге стране, наставно особље се пријављује у оквиру категорије предавач (Teacher), без обзира да ли се ради о краћим предавачким активностима на летњим школама или о нпр. једномесечном боравку на партнерској институцији. Формални предуслов за пријављивање у оквиру категорије Teacher јесте и реализација најмање 6 предавачких сати по радној недељи боравка, а наставни план и број часова на партнерској институцији ближе се појашњава у мотивационом делу пријаве кандидата.

За детаљније информације о CEEPUS мрежи и пријављивању кандидата (обавезно мотивационо писмо на српском и енглеском језику) контактирати координаторе пројекта.

Списак партнерских институција је доступан на линку: https://www.ceepus.info/public/network/network.aspx#nbb